2016 Befaring

Referat fra styrets befaring i sameiget 2017

Til stede: Kjell Arne Bolstadbråten, Kåre Arne Rye, Jan Erik Dahl, Lars Myhre og Steinar Tvedt.

Styret holdt sin årlige befaring fredag den 29.07.2016. Befaringen startet på Breiset klokka 08.30.

Kåre Arne startet med å informere om følgende:

  • Vi har fått nabovarsel om byggearbeider fra hhv Nils Breiset og Knut Ødegaard. Ødegaard skal sette opp tørkehus på stølen sin på Breiset. Nils Breiset skal bygge på sælet sitt på Hermannstølen med 2-3 kvadratmeter. Styret har ingen merknader til dette.

Følgende forhold ble sett på denne dagen:

Breiset:

  • Kjell Kreken ønsket å se på området som sameiga har bedt om anbud på å få ryddet for småskog. Det ble foretatt en befaring. Kåre Arne sender over kartet som var vedlagt SMIL-søknaden som vi har fått innvilget, og som angir området som det skal hogges i. Vi har fått inn ett anbud så langt. Kreken får noen dager på seg til å eventuelt komme med et tilbud.
  • Eiere av en veg nede i heimåsen ønsker å få hente grus/fyllmasse ved dyrkingfeltet på Breiset for å reparere denne vegen. En hytteeier på Breiset ønsker også å få fylt opp noe på tomta si, og ønsker å ta masse samme sted. Erik Fodnes ønsker å hente masse til bruk på stølen sin. Styret mener at dette er i orden, men masse som ikke går til sameigere, og masse som ikke brukes i sameiga, betales med samme kubikkmeterpris som blir brukt i gruva på Hermannstølen (antakeligvis 16 kroner per kubikkmeter).
  • Ved fjellgrisfarmen til Knut Ødegaard ble det observert en god del gammel strømtråd som ligger på bakken. Denne bør fjernes da den kan være til fare for dyr. Kåre Arne tar kontakt med Ødegaard for å få ryddet opp.
  • Sverre Magnus Steinsrud ønsker å anlegge brønn på sameigegrunn nedenfor Frode Amundsen sin støl. Søknaden innvilges under forutsetning av at det blir pyntet til når tiltaket er ferdig.
  • Gjerdet på stølen til Knut Ødegaard, som var til nedfalls i fjor, er ordnet.

Ølsjøbakkadn:

  • Styret så på ferista som ligger på vegen i delet mellom Svennes og Åbjør sameiger. I år har det ikke blitt gjerdet opp igjen rundt ferista etter vinteren. Det har ikke kommet negative reaksjoner på dette at rista ikke er i funksjon. Styret ser det slik at vi tar en oppsummering etter sommeren, og at dersom ikke annet tilsier det, så fjernes rista fra vegen. Det er interessenter som ønsker å overta rista. Styret mener at vi kan gi bort rista mot at den som får den, fjerner den, lager til vegen og rydder opp gjerde mm. rundt, samt kjører brøyteplatene til hermanstølgruva. Disse ønsker sameiget å beholde.

Gjølmyr og Menka:

  • Ikke noe å bemerke

Liaset:

  • Bygdeservice fikk i fjor høst oppdraget med krattknusing på Liaset. Styret besiktiget jobben. Det har blitt et godt resultat hvor man har tatt hensyn både til beitefremming og til utsiktsrydding.
  • Styret befarte stølen til G/Bnr. 69/1, eid av Sverre Fodnesbergene. I forbindelse med grensegangen for blant annet Liaset, har det kommet fram at man ikke finner historikken for utvidelse av denne stølen fra 1938 og fram til i dag, annet enn en utvidelse på 5 daa som ble godkjent i 1959. Stølen er utvidet med anslagsvis 15-20 daa etter 1938. Folk styret har snakket med, og som husker så langt tilbake som 1950-tallet, kan fortelle at stølsjordet den gang var slik som kartet fra 1938 viser. Styret er av den oppfatning at utvidelsen på 5 daa fra 1958 blir tillagt stølen som eierjord, mens resten blir bruksjord dersom det ikke kan dokumenteres at det må regnes som eierjord.

Brattstølen:

  • Det farlige gjerdet fra i fjor er fjernet. For øvrig var det intet å bemerke.

Hermannstølen:

  • Svein Fodnes hadde møtt opp for å redgjøre for bruken av masse fra gruva til vegen som ble anlagt i fjor. Fodnes ble stoppet fra å hente større mengder masse fra gruva også i år ved første lastedag. Dette gav han uttrykk for at han forstår. Han forklarte at massen som ble hentet ut i år skal brukes som filtermateriale ved drenering av stølsjordet. Fodnes ønsker å sette stølen i stand både med veg og med drenering før han overdrar til neste generasjon. Styret lager forslag til regler for bruk av gruva, som blir fremmet på årsmøtet. Fodnes ble invitert til å komme med innspill til regler.

Fløten:

  • Terje Halvorsen har et ønske om å kjøpe ut festetomta som han fester fram til 2025. Styret mener at han kan komme med et tilbud, så tar styret eventuelt tilbudet med seg til årsmøtet. Kåre Arne har per telefon forklart fester hva slags nivå man snakker om for å løse ut slike festetomter på Fløten.
  • Gjerdet mot goto på Rabbastølen, eid av Gudveig Heggelund, ligger nede inne i briskekrattet. Styret sender brev med pålegg om å rette opp i dette.

Sellanrå:

  • Her er det fortsatt dårlig gjerde hos Ragnhild Strand på G/Bnr. 63/2. Det skal ha blitt forsøkt tettet igjen nå i vår av den som leier jordet, men ved befaringen var det 20-30 sauer inne på jordet. Kåre Arne tar kontakt med leietaker og/eller eier for å avklare om hvorvidt det er planer for å gjerde inn bedre.

Befaringen ble avsluttet ved 17.30-tida.

Print Friendly, PDF & Email