2016 Årsrapport jakt

Årsmelding for 2016 fra jaktstyret til årsmøtet i Svennes Utmarkslag SA

  1. Styret har bestått av Knut Biribakken, Torleiv Rime og Arne I. Svennæs
  2. Jaktstyret har ikke hatt møter i 2016. Det har ikke vært nødvendig siden ingen jaktkontrakter har vært til fornyelse. Jaktstyreleder har deltatt på årsmøte og styremøte i Elgregion Nord- Aurdal Vest, samt årsmøtet i Valhall Elgregion.
  3. Elgforvaltning; Elgregion Nord-Aurdal Vest har nå fungert i tre år og samarbeidet er godt. Den første tre-årige planperioden er ferdig og utviklingen er positiv. Det rapporteres om økende slaktevekter og en bestand i bedring fra de fleste valdene, også i Svennes Utmarkslag. Jegerne er også fornøyde bestandsutviklingen, og i år har det også vært mye mindre sau i terrenget i jakttiden. Det er satt i gang arbeid med å fornye driftsplanen for nye 3 eller 5 år. Rypeforvaltning; Det rapporteres om et noe bedre år enn bunnåret 2015.
  4. Syver Strand har vært oppsynsmann i år som i fjor.
  5. Grunneierfeltet
    I år har vi mottatt fellingsrapporter også fra jegerne i grunneierfeltet. Det rapporteres om kun 2 harer og 2 orrfugl på 15 solgte kort, så uttaket er veldig beskjedent.
  6. Småviltjakten har vært utleid til følgende: Hovedfeltet Erik Bøhlers jaktlag Gribbefeltet Ernst-Åge Dahls jaktlag Brattstølfeltet TorBråtensjaktlagStorviltjakten har vært utleid til Geir Helge Espesets jaktlag.Jaktkontrakten til Bøhler på Hovedfeltet løper til 2023. De øvrige kontraktene utløp i 2016, og feltene skal ut på nytt anbud nå i 2017.
  7. Jaktrapporter
    Det er innkommet følgende jaktrapporter:

Erik Bøhlers jaktlag
Tor Bråtens jaktlag Ernst-Åge Dahl’s jaktlag Geir Helge Espesets jaktlag

6 ryper og 2 orrfugl
4 harer.
ikke mottatt
1 voksen okse, 3 ungokser og 5 kalv

På vegne av jaktstyret for Svennes Utmarkslag SA Arne I. Svennæs

Print Friendly, PDF & Email